Charlotte Engelkes

Charlotte Engelkes

Alla nyheter

Charlotte Engelkes gör SWEET under Kulturnatten på Kulturhuset Stadsteatern

Charlotte Engelkes gör delar av sitt berömda solo SWEET på Kulturhuset Stadsteatern den 20 april. SWEET är Engelkes solo show med överraskningar, oväntade kast, starka känslor och mycket skratt. Hon är regissörens fru, med ett förflutet i underhållningsbranschen som varnar för sockerkonspirationen. Det är en berättelse om passion, överraskningstårtor och om att göra nånting positivt. Engelkes berättar genom sång, dans och minnen. Blandningen av text, språk och musik skapar bilden av ett medvetande på glid bland livsteman i en modern sagovärld. Text och sång av Charlotte Engelkes och Marina Steinmo, musik av Mats Limbo Lindberg. Missa inte 80-talsklubben Subway i Studion, kl. 19!

Kulturhuset i Stockholm fyller 50 år 2024 och därför blir Kulturnatten i huset den 20 april  en nostalgifest där decennierna hyllas på husets olika våningar, med början på 70-talet på våning E. 80-talsklubben Subway äger rum i Studion på gatuplanet kl. 18-01 och Charlotte Engelkes får sällskap på scenen av bland andra Ale Möller, Josette Bushell-Mingo och Efva Lilja.  Artisterna framträder 20 minuter var, med start varje hel- och halvtimme. 

SWEET är Engelkes produktion i samarbete med Deutsche Schauspielhaus in Hamburg, Mousonturm in Frankfurt, Kulturhuset Kilen och med stöd från Konstnärsnämnden.

Läs mer här.

Läs mer om SWEET här.

Bilden: Foto Mats Bäcker.


SWEET _ foto Mats Bäcker.